Pro-Probiotic
Probiyotik Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?
 
  •  Kısa süre de olsa bağırsakta kolonize olabilmelidir. Doğal mikro floraya adapte olabilmelidir.
  •  İnsan orijinli olmalıdır.
  •  İmmün sistemi uyarabilmelidir.
  •  Taşıyıcı gıda da raf ömrü boyunca canlı kalabilmelidir.
  •  Zararsız ve güvenilir olmalıdır.
  •  Antimikrobiyal madde üretebilmelidir.
  •  Gastrointestinal kanalda canlı kalabilmeli ve metabolik aktivitesini devam ettirebilmelidir.
  •  Yüksek oranda canlı mikroorganizma içermelidir.
  •  Konakçı sağlığı üzerinde etkileri olmalıdır.
  •  Besinlere eklemede ve klinikte kullanımı güvenli olmalıdır.
  •  Eklendiği üründe tadı olumsuz etkilenmemelidir.
Copyright © 2019 Tüm Hakları Saklıdır.